Top Social

Blood Orange Curd

|

scroll down for English
Curd att avnjuta till nygräddade scones eller till fyllning i kakor. Perfekt att blanda med cream chesee och sedan spritsa på exempelvis cupcakes.
Ingredienser 
4 blodapelsiner, 2 dl
2 msk pressad citron
100 gram smör
2 dl socker
2 ägg
2 äggulor
1 tsk ingefärs extrakt
1 msk maizena
Koka en burk med tillhörande lock.
Pressa saften ur blodapelsinerna och två matskedar citron, sila sedan.
Häll allt förutom 3 matskedar i en kastrull. Tillsätt socker, ingefärs extrakt och äggen och äggulorna. Sätt på svag värme och rör om hela tiden, så att sockret smälter. Under tiden tillsätt lite smör i taget och rör om. Låt allt sjuda försiktigt under ständig omröring fram till att smeten har tjocknat.
Vispa samman maizena och det sista av de pressade apelsinerna. Vispa sedan ner det i curden.
Häll upp curden i den rena glasburken och låt det svalna i kylskåpet i några timmar innan användning.

Curd to enjoy to freshly baked scones or for filling cookies. Perfect to mix with cream chesee and then pipe cupcakes.
Ingredients 
4 blood oranges 2 dl (3/4 cup & 4 tsp)
1 tbsp lemon juice
100 grams (3,5 ounces)butter
2 dl (3/4 cup 4 tsp) sugar
2 eggs
2 egg yolks
1 tsp ginger extract
1 tbsp cornstarch
Boil a pot with its lid.
Squeeze the juice from blood oranges and 2 tbsp of lemon, then strain.
Pour all except 3 tablespoons in a saucepan. Add sugar, ginger extract and eggs and egg yolks. Put on low heat and stir constantly, so that the sugar melts. Meanwhile, add a little butter at a time and stir. Let everything simmer gently stirring constantly until the mixture has thickened.
Whisk together the cornstarch and the last of the squeezed oranges. Beat then down into the curd.
Pour curd in the clean glass jar and let it cool in the fridge for a few hours before use.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar