Top Social

Licorice cookies with lemon glaze

|
Scroll down for English
Kombinationen lakrits och citron är så gott. Den här lilla kakan ser kanske inte så märkvärdig, men du kommer att bli glatt överaskad för den är så god.
Ingredienser
120 gram smör, rumstempererat
1,25 dl strösocker
1 1/2 msk lakrits pulver
2 msk honung
3,3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Förvärm ugnen till 175 C. Klä två baklåtar med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, lakrits och bakpulver i en skål.
I en annan skål, rör samman smör, honung och socker.
Blanda i de torra ingredienserna och knåda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i ca 30 lika stora bitar, rulla dem och platta till dem lite grann.
Grädda dem mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter. 
Låt kakorna svalna
Glasyr
3 dl florsocker
3 msk pressad citron
Blanda samman florsocker och citronen, rör om så det blir en len glasyr. Häll glasyren i en spritspåse och sprita över kakorna.
The combination of licorice and lemon is so good. This small cookie may not look fancy, but you will be amazed because it's so good.
Ingredients
120 grams (4,2 ounces)of butter, room temperature
1.25 dl (1/2 cup & 1 tsp) light muscovado sugar
1,5 tbsp licorice powder
2 tbsp honey
3.3 dl (1 1/3 cups & 2 tsb) all-purposeflour
1 teaspoon baking soda
Preheat oven to 175 C (347 F). Dress two bakingplates with parchment paper.
Combine flour, licorice and baking powder in a bowl.
In another bowl, stir together butter, honey and sugar.
Mix in the dry ingredients and knead quickly into a dough.
Divide the dough into 30 equal pieces, roll them and flatten them slightly.
Bake them in the oven for about 12-15 minutes.
Let cookies cool down.
Glaze
3 dl (1 1/3 cup) powdered sugar
3 tbsp squeezed lemon
Mix together powdered sugar and lemon, stirring so it becomes a smooth glaze. Pour the icing in a piping bag and pipe over the cookies.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar