Top Social

Blueberry bars

|
scroll down for english
Jag lovade att det skulle komma recept med blåbär, här kommer en mumsig kaka med blåbär som är allra godast att äta precis när den svalnat. Nu är hela frysen full i härliga blåbär, enda nackdelen är att just nu så ryms inte så mycket annat. Så jag får väl offra mig genom att baka lite blåbärs kakor.
100 g smör
1,2 dl ljust muscovadosocker
2,5 dl havregryn
1,2 dl hasselnötsmjöl
1,2dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl turkisk yoghurt (10 %)
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl blåbär
 Sätt ugnen på 175° C. Klä en 20X20 cm stor form med bakplåtspapper.  Låt yoghurten droppa igenom ett kaffefilter för att få bort lite vätska (ca 10-15 minuter). Blanda allt förutom de tre sista ingredienserna. Nyp ihop till en deg. Tryck ut lite mer än hälften av degen i formen. Blanda yoghurten med vaniljsockret och bre ut det på degen. Strö över blåbären och sist smular du över resten av degen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.
Lyft  över kakan till en skärbräda och låt den svalna. Skär den sedan i lagom stora bitar.
I promised that there would be recipes with blueberries, here comes a yummy cake with blueberries. It tastes the best to when you eat it right away when it cooled. Now the entire freezer is full of delightful blueberries, only drawback is that at the moment so will not so much else fit there. So I'll have to sacrifice me by baking some Blueberry cakes.
Ingredients
100 gram butter
1/2 cup muscovado sugar
1 cup rolled oats
1/2 cup hazelnut flour
1/2 cup all-purpose flour
1 tsp baking powder
1 2/3 cup turkish yoghurt (10 %)
1 tsp vanilla sugar
1/2 cup blueberries
Preheat the oven to 347 degrees. Line a 8X8 inches large baking pan with baking paper. Let the yogurt drop through a coffee filter to remove some of the fluid (about 10-15 minutes). Mix everything except the last three ingredients. Pinch a dough. Press out a little more than half of the dough into the pan. Mix the yoghurt with the vanilla sugar and spread it on the dough. Sprinkle with blueberries and finally crumbles over the rest of the dough over. Bake in the middle of the oven for about 20-25 minutes. Lift over the cake to a cutting board and let it cool. Cut it into bite-sized pieces.


Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar