Top Social

Chocolate with krokant

|
scroll down for English
Det är alltid kul med små presenter att ge när man är bjuden någonstans och visst är det extra kul när det är en present som man gjort själv. Men visst går det bra att mumsa i sig allt själv, jag dömer ingen.
Ingredienser
0,6 dl strösocker
0,6 dl paranötter
125 gram mjölkchoklad
125 gram mörk choklad med apelsin smak (55%)
Börja med att lägga ett bakplåstpapper på en plåt. Hacka paranötterna i mindre bitar. Ta fram en stekpanna och smält sockret på låg värme, rör om hela tiden så att sockret inte bränns fast. Sockret ska bli segt utan att bli bränt. Tillsätt nötterna och rör om ordentligt. Häll blandningen på bakplåtspappret och bred ut det, låt det svalna. När det svalnat kör allt i en matberedare eller en mixer fram till det blir små smulor.
Hacka de olika chokladerna var för sig i mindre bitar. Ta fram två skålar som tål av vara i mikrovågsugn. Börja med att sätta 3/4 delar av mjölk chokladen i en av skålarna. Värm försiktigt i mikron, korta stunder, ta ut och rör om cirka två gånger. Ta sedan ut och tillsätt resten av mjölk chokladen. Rör om så att all choklad är genom smält. Upprepa smältningsproceduren med den mörka chokladen.
Häll den mörka chokladen på ett bakplåtspapper och efter det mjölk chokladen. Rör sedan om lite med en sticka så att det blir lite marmorerat. Strö sedan över krokant smulorna, så mycket du önskar. Själv fick jag över en del.
Låt det sedan stå i rumstemperatur i minst två timmar så att chokladen får stelna. Skär eller bryt sedan i mindre bitar, eller slå in den och ge bort i present.
It's always fun with small gifts to give when you are invited somewhere, and it´s  more fun when it's a gift that you made yourself. But of course, you can eat everything yourself, I don´t judge anyone.
  Ingredients
1/4 cup granulated sugar
1/4 cup Brazil nuts
125 grams of milk chocolate
125 grams of dark chocolate with orange flavor (55%)
Start by adding a baking paper on a plate. Chop nuts into small pieces. Take out a frying pan and melt the sugar over low heat, stirring constantly so that the sugar does not burn. The sugar is going to be tough without being burned. Add the nuts and stir well. Pour the mixture onto the baking paper and spread it, let it cool. When it has cool down run everything in a food processor or a blender until it becomes small crumbs.
Chop the different chocolates separately in smaller chunks. Take out two bowls that can tolerate being in the microwave. Start by putting the 3/4 parts of milk chocolate in one of the bowls. Heat gently in the microwave, for short periods, take out and stir it around twice. Then remove and add the rest of milk chocolate. Stir so that all chocolate is melted through. Repeat melting procedure with the dark chocolate.
Pour the dark chocolate on baking paper and after that the milk chocolate. Then stir a little with a stick so that it gets a little marbled. Sprinkle krokant crumbs, as much as you want. I didn´t us all.
Then let stand at room temperature for at least two hours to allow the chocolate to solidify. Cut or break then into smaller pieces, or wrap it and give as gifts.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar