Top Social

Easter Chocolate Cake

|


Scroll down for English
En saftig choklad tårta med lemon curd frosting, täckt med sockerpasta och chokladägg. Jag gjorde tårtan till påsk men det går bra att göra den annars också, dekorera bara annorlunda
Tårtbotten
2,8 dl vetemjöl
1,5 dl socker 
1 dl mörkt muscovadosocker 
1 dl kakao 
1 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker  
1,5 dl mjölk
0,5 dl kaffe
0,7 dl olja
 2 ägg
Förvärm ugnen till 160° C. Smörj en springform, 15 cm i diameter. Rita av botten på ett bakplåtspapper, klipp ut och täck botten.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, sikta ned kakao och muscovadosocker.
Vispa äggen, blanda i de övriga ingredienserna och vispa samman dem.
Blanda samman de torra ingredienserna med de våta, vispa för hand  till en jämn smet.
Häll blandningen i springformen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka en timme. Testa med en sticka om kakan är färdig.
Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter innan den vänds. Låt kakan svalna helt, innan den delas i tre delar. Det går bra att göra tårtbotten dagen före.
Frosting
150 gram smör, rumstempererat
4 dl florsocker 
300 gram cream cheese 
0,6  dl lemon curd
Vispa smör och florsocker i cirka fem minuter, det ska bli en jämn smet.
I en annan skål, blanda samman cream cheese och lemon curd, rör om med en slev så att det blir jämnt.
Blanda samman de båda, vispa i någon minut.
Montering
Dela tårtbotten i tre lika stora delar, jämna till kanterna.
Stryk ut frosting över en botten, lägg på en botten och upprepa. Avsluta med ett jämt lager frosting på toppen och sidorna. Ställ in kakan i kylskåpet.
225 gram sockerpasta, valfri färg
100 gram små choklad ägg
Kavla ut sockerpastan i en avlång smal remsa. Den ska vara så lång att den går att klä runt tårtan, så ska den vara lika hög som tårtan.
Klä tårtan med sockerpastan och på toppen strö över chokladäggen.
A juicy chocolate cake with lemon curd frosting, covered with sugar paste and chocolate eggs. I made the cake for Easter but it is good to do it otherwise too, decorate just different
Cake
2,8 dl (1 cup 3 tbsp) all-purpose flour
1,5 dl (5/8 cup) granulated sugar
1 dl (1/3 cup 4 tsp) dark muscovado sugar
1 dl (1/3 cup 4 tsp) cocoa powder
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar 
1,5 dl (5/8 cup) milk
0.5 dl (3 tbsp & 1 tsp) of coffee
0.7 dl (1/4 cup 2 tsp)of oil
2 eggs
Preheat oven to 160° C (320° F). Grease a springform, 15 cm  (6 inches), in diameter. Draw the bottom at a parchament paper and cut out the circle, cover the bottom in the spring form.
Mix all dry ingredients in a bowl, sift down the cocoa and muscovado sugar.
Beat the eggs, mix in the remaining ingredients and whisk them together.
Mix together the dry ingredients with the wet, whisk by hand until smooth.
Pour the mixture into the spring form. Bake in the bottom of the oven for about one hour. Test with a stick too se if the cake is ready.
Remove the cake and let it cool for a few minutes before being flipped over. 
Let the cake cool completely before being divided into three parts. You can make cake the day before.
Frosting
150 grams (5,3 ounces), of butter, room temperature  4 dl (1 2/3 cups)powdered sugar
300 grams (10,5 ounces), of cream cheese
1/4 cup lemon curd
Beat butter and powdered sugar in about five minutes, it will be smooth.
In another bowl, mix together cream cheese and lemon curd, stir with a spoon so that it is evenly distributed.
Mix the two, whisk in a minute.
Mounting
Share cake base into three equal parts, even the edges.
Spread the frosting over the bottom, add a bottom and repeat. Finish with an even layer of frosting on top and edges. Set the cake in refrigerator
225 grams (7,9 ounces), of sugar paste, any color
100 grams (3,5 ounces), of small chocolate eggs
Roll out the sugar paste in a tall narrow strip. It must be so long that it can be dressed around the cake, so it should be as high as cake.
Dress the cake with sugar paste and on top sprinkle with chocolate eggs.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar