Top Social

Strawberry bars

|
scroll down for english
Jag fullkomligt älskar jordgubbar, och nu under sommaren har jag ätit jordgubbar hela tiden och till allt. För mig är jordgubbar starkt förknippat till sommar och solsken.
Ingredienser
1,2 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
100 gram smör, rumstempererat
1 tsk bakpulver
1,2 dl farinsocker
1/4 tsk salt
150 gram cream cheese
1,6 dl sötad kondenserad mjölk
1 msk pressad citron
1,6 dl jordgubbar
Klä en form med bakplåtspapper, 20X20 cm. Blanda sockret och smöret i en skål, rör om ordentligt. tillsätt bakpulver, salt, vetemjöl och havregryn. Nyp ihop degen och dela den sedan i två delar, den ena delen ska vara lite större.
Rör om cream cheesen med en slev så att den inte har några klumpar, tillsätt kondenserad mjölk och pressad citron. Rör igen så att allt blandas och blir en slät blandning. Skölj jordgubbar och dela dem i bitar, inte för små bitar.
Tryck ut den större degen jämt i bakformen. Klicka sedan ut cream cheese blandningen, bred ut det försiktigt. Strö sedan ut jordgubbar över hela degen. Smula sist ut resterande deg i ett jämt lager. Grädda i cirka 30-35 minuter på 160° C, smulet ska inte blir bränt så håll uppsikt på formen. När kakan är färdiggräddad ta ut den och låt den svalna en stund i formen. När den svalnat en stund lyft ut kakan ur formen och ställ den på en skärbräda och låt svalna ytterligare ett tag. Skär den sedan i lagom stora bitar och förvara i en burk med lock i kylskåpet. Godast är de om man äter kakan när de svalnat, de mjuknar lite i kylsåpet.
I absolutely love strawberries, and now during the summer I have eaten strawberries all the time and with everything. For me strawberries strongly related to summer and sunshine.
Ingredients
1/2 cup almond flour
3/4 cup and 4 tsp rolled oats
3/4 cup and 4 tsp all-purpose flour
100 grams butter, room temperature
1 tsp baking powder
1/2 cup brown sugar
1/4 tsp salt
150 grams cream cheese
2/3 cup sweetened condensed milk
1 tbsp lemon juice
2/3 cup strawberries
Line a mold with baking paper, 8X8 inches. Mix the sugar and butter in a bowl, stir thoroughly. Add baking powder, salt, all-purpose flour, almond flour and rolled oats. Pinch the dough and divide it then in two parts, one part a little bite bigger.
Stir cream cheese with a ladle so that it does not have any lumps, add condensed milk and lemon. Stir again so that the whole is mixed and becomes a smooth mixture. Rinse strawberries and share them in pieces, not too small pieces.
Press out the larger dough evenly in the baking tin. Then the cream cheese mixture, spread it out gently. Sprinkle the strawberries over the dough. Crumble out the last remaining dough in an even layer.
Bake for about 30-35 minutes at 320° F, crumb should not be burned so keep an eye on the form. When the cake is baked take it out and let it cool for a while in the mold. When it has cooled for a while lift the cake from the tin and place on a cutting board and let cool down a bite more. Then cut into bite-sized pieces and place in a jar with a lid in the refrigerator. They tastes the best if you eat them when the cake has cooled down, they soften a little in the refrigerator.





Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar