Top Social

Vanilla Meringues

|


scroll down for english
Söta vaniljsmakande maränger till påsk, eller till en tårtdekoration eller glass eller bara för att det är gott.
Ingredienser
100 stycken maränger
3 äggivtor (100 gram), rumstempererat
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
lite färgpasta
Förvärm ugnen till 125° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Häll sockret i en matberedare och kör så att sockret blir lent.
Häll äggvitorna och hälften av sockret i en rostfriskål, vispa kraftigt i flera minuter. Häll sedan i resten av sockret och vaniljsockret, vispa igen kraftigt. Sist rör ner lite färgpasta, rör inte om mycket, det ska inte bli jämnt blandat.
Lägg smeten i en spritspåse med valfri tyll, jag valde en rund.
Spritsa ut små maränger med lite mellanrum.
Ställ in bakplåten och sänk värmen till 100° C, grädda i cirka 45 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i cirka två timmar.
Förvara i en burk med lock.
Sweet vanilla-flavored meringues for Easter, or for a cake decoration or ice cream, or just because they taste  good.
Ingredients
100 meringues
3 egg whites (100 grams, 3,5 ounces), room temperature

2 dl (3/4 cup & 4 tsp) granulated sugar
1 tbsp vanilla sugar
Icing color

Preheat oven to 125° C (257° F). Line a baking sheet with parchment paper.
Pour the sugar in a food processor and pulse so that the sugar becomes smooth.
Pour the egg whites and half of the sugar in a stainless steel bowl, whisking vigorously for several minutes. Then pour in the remaining sugar and the vanilla sugar, whisk again sharply. Finally, stir in a little icing color , stir not much, it should not be evenly mixed.
Add the mixture into a piping bag with optional tip, I chose a round.
Pipe small meringues with little space between them.
Set the baking sheet and lower the heat to 100 ° C (212° F), bake for about 45 minutes. Turn off the oven and leave the baking sheet in the oven for about two hours.
Store in a jar with a lid.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar