Top Social

Zebra Cake

|


scroll down for english
Jag ville lyxa till sockerkakan med en härlig topping och varför inte med två, så det fick bli en krämig choklad och en dulce de leche. Jag älskar dulce de leche, det är som himmelriket på burk.
Ingredienser
180 gram smör, rumstempererat
2,4 dl strösocker
3 ägg, rumstempererade
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,2 dl grädde
2 msk kakao
Förvärm ugnen till 160° C. Smörj en springform, 18 cm diameter. Rita av botten på ett bakplåtspapper och klipp ut cirkeln, lägg den i botten av springformen.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda så att det inte är några klumpar.
Vispa smör och strösocker i en annan skål. Vispa ner äggen, rör om hela tiden så att det blir ordentligt blandat. Häll i grädden och rör om.
Rör ned mjölblandningen eftersom med en slev, se till att det blir en jämn smet.
Häll hälften av smeten i en spritspåse.
I smeten som är kvar, sikta ner kakao, blanda så att det blir ordentligt blandat. Häll smeten i en spritspåse.
Börja att spritsa en cirkel med den ljusa smeten, spritsa sedan en cirkel av de mörka smeten i den ljusa, upprepa fram till att smeten är slut. Se bilden.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka en timme, kolla av med en sticka så att kakan är färdig.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Topping
120 gram vit choklad
0,6 dl vispgrädde
200 gram cream cheese
1 tsk pressad citron
Häll grädden i en kastrull. Hacka chokladen i små bitar och tillsätt det i kastrullen. Sätt spisen på medelvärme, rör om hela tiden fram till att all choklad har smält. Ställ det sedan i kylskåpet och låt det stå där i cirka en timme.
Rör cream cheese smidig, blanda ner det och citronen i chokladblandningen.
Vispa den fluffig med en elvisp.
Bred ut blandningen över kakan.
Över topping
1 burk, ca 400 gram, dulce de leche
3 msk mjölk choklad knappar
Rör om dulce de lechen så att den  blir jämn. Bred ut det överst på kakan. Strö choklad knapparna på toppen.  
The sponge cake is good as it is but with delicious topping it is absolutely delicius. I love dulce de leche, it's like heaven in a can.
Ingredients
180 gram (6,3 ounces) butter, room temperature
2,4 dl (1 cup) granulated sugar
3 eggs, room temperature
4 dl (1 2/3 cup) all-purpose flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla powder
1/2 cup heavy Cream
2 tbsp cocoa powder
Preheat oven to 160° C (320° F). Grease a spring form, 18 cm (7 inches) diameter. Draw the bottom at a parchament paper and cut out the circle, place it in the bottom of the spring form.
Combine all the dry ingredients in a bowl, mix so that there are no lumps.
Whisk the butter and sugar in another bowl. Whisk in the eggs, stirring constantly so that it is properly mixed. Pour in the cream and stir.
Stir in flour mixture with a ladle, ensure that it becomes a smooth paste.
Pour half of the batter into a piping bag.
In the batter that is left, sift in cocoa and stir so that it becomes smooth.
Pour batter into a piping bag.
Begin to pipe a circle from light batter, then pipe a circle from the dark batter in the bright, repeating until there is no batter left. Se picutre.
Bake the cake in the bottom of the oven for about an hour, check with a stick so that the cake is ready.
Remove the cake and let it cool.
Topping
120 grams (4,2 ounces) of white chocolate
0.6 dl (1/4 cup) Heavy cream
200g (7 ounces) cream cheese
1 tsp lemon juice
Pour the cream in a saucepan. Chop the chocolate into small pieces and add to the pan. Put the stove on medium heat, stirring constantly until all the chocolate has melted. Set it then in the refrigerator and let it stand there for about an hour.
Stir cream cheese smooth, stir it and lemon into the chocolate mixture.
Beat it fluffy with an electric mixer.
Spread the mixture over the cake.
Over topping
1 jar, about 400 grams, (14,1 ounces) dulce de leche
3 tbsp milk chocolate chips
Stir dulce de lechen so that it is smooth. Spread the top of the cake. Sprinkle chocolate buttons at the top.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar