Top Social

Hazelnut pancakes with apple sauce

|
scroll down for english
Helt underbara hasselnötspannkakor till helgfrukosten eller till ett smaskigt mellanmål. Äppelmoset är gott till pannkakorna. Det passar också fint till tårtfyllning och till gröt.
Hasselnöts pannkakor
Ingredienser
10 stycken
2 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält smör
2 tsk bakpulver.
2 msk honung
1 krm salt
smör till stekning
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa samman de blöta ingredienserna i en skål.
Vispa ner, lite i taget, mjölk blandningen i de torra ingredienserna. Vispa till en slät smet.
Låt lite smör smälta i en stekpanna, klicka ut lite smet. Grädda pannkakan på medelvärme i cirka 1 1/2-2 minuter, vänd och stek lika länge på andra sidan.
Äppelmos
Ingredienser
Ca 6-7 äpplen, pink lady. 
 Skalade och delade i bitar bör det vara ca 500 g fruktkött
1,2 dl vatten
1 msk pressad citron
1 tsk ingefära extrakt
1 tsk borubon vanilj extrakt
1 dl strösocker
Sjud äppelbitarna, ingefärs extrakt, vanilj extrakt, citron och vattnet i en kastrull i cirka 20 minuter. Under tiden koka en glasburk i vatten.
Mosa äpplena med en stavmixer, se till att det blir lite som puré.
Tillsätt sockret och sjud under omröring fram till att sockret har lösts upp.
Mixa igen med stavmixern så att det blir alldeles slätt.
Häll upp moset i glasburken, tillslut med lock. Ställ in moset i kylskåpet.
Absolutely gorgeous hazelnut pancakes for the weekend breakfast or a yummy snack. The apple sauce is good for pancakes. It also fits nicely into cake filling or to porridge.

Hazelnut Pancakes
Ingredients
10 pieces
2 dl (3/4 cup&  4 tsp) all-purpose flour
1 dl (1/3  & 4 tsp)hazelnut flour
1/2 tsp vanilla powder
2 1/2 dl (1 cup & 2 tsp) milk
1 egg
2 tbsp melted butter
2 tsp baking powder
2 tbsp honey
1 pinch of saltbutter for frying.
Mix the dry ingredients in bowl.
Whisk together the wet ingredients in a bowl.
Beat down, little by little, the milk mixture into the dry ingredients. Beat until smooth.
Melt a little butter in a frying pan, put little batter in the pan. 
Bake the pancake over medium heat for about 1 1 / 2-2 minutes, turn and cook as long as the other side.
Apple sauce
Ingredients
6-7 apples, pink lady
 Peeled and cut into chunks, it should be about 500 g (17,6 ounces)pulp
1,2 dl (1/4 cup) water
1 tbsp lemon juice
1 tsp ginger extract 
1 tsp Borubon vanilla extract
1 dl (1/3 cup 4 tsp) granulated sugar
Simmer apple pieces, ginger extract, vanilla extract, lemon and water in a saucepan for about 20 minutes. Meanwhile boil a glass jar in water.
Mash the apples with a hand blender, make sure it's a bit like puree.
Add the sugar and simmer while stirring until the sugar has dissolved.
Mix again with the hand blender to make it quite plain.
Pour the apple sauce in the glass jar, put a lid on the jar. Put the apple sauce in the refrigerator.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar