Top Social

Chocolate cookies with candy melts

|


scroll down for English
Jag bakar som en galning, det är många kalas på gång i familjen. Nu gäller det att ha frysen full, så att alla får sina favoriter. Har ni några favoriter som ni vill ha på kalas? Här får ni små skurna choklad kakor med härlig topping och strössel.
Ingredienser
120 gram smör, rumstempererat
1,25 dl ljust muscovadosocker
2,5 msk kakao
1 tsk vanilj extract
2 msk honung
3,2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Förvärm ugnen till 175 C. Klä två baklåtar med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål.
I en annan skål, rör samman smör, honung, socker och vanilj extract.
Blanda i de torra ingredienserna och knåda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i fyra lika stora bitar, rulla ut dem, ca 30 cm. Platta till dem lite grann.
Ställ in dem i kylskåpet ca en halvtimme.
Grädda dem mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter. Ta ut dem och skär längderna i sneda bitar på en gång.
Låt kakorna svalna
Topping
1,2 dl Wilton candy melts
(går bra att byta ut mot choklad om du ej har candy melts)
2 msk strössel (jag använde strössel med jordgubbssmak)
Värm candy melts försiktigt i mikronvågsugnen.
Ringla över candy melts och strö strössel på det.

I bake like crazy, there are many celebrations going on in the family. Now we have to have the freezer full, so that everyone get their favorites. Do you have any favorites that you want to have on a birthday party? Here you have small cut chocolate cookies with lovely topping and sprinkles.
Ingredients
120 grams (4,2 ounces)of butter, room temperature
1.2 dl (1/2 cup & 1 tsp) light muscovado sugar
2,5 tbsp cocoa powder
1 tsp vanilla extract
2 tbsp honey
3.2 dl (1 1/3 cups) all-purposeflour
1 teaspoon baking soda
Preheat oven to 175 C (347 F). Dress two bakingplates with parchment paper.
Combine flour, cocoa and baking powder in a bowl.
In another bowl, stir together butter, honey, sugar and vanilla extract.
Mix in the dry ingredients and knead quickly into a dough.
Divide the dough into four equal pieces, roll them out, about 30 cm (12 inches). Flatten them slightly.
Set them in the refrigerator for about half an hour.
Bake them in the oven for about 15-17 minutes. Take them out and cut lengths of crooked pieces at once.
Let cookies cool down.
Topping
1.2 dl (1/2 cup) Wilton Candy Melts
(If you don´t have candy melts you can replace them with chocolate)
2 tbsp sprinkles (I used sprinkles with strawberry flavor)
Heat the candy melts gently into microwave.
Drizzle over the candy melts and sprinkle with sprinkles on top.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar