Top Social

Raisin & Mulberry Bread

|

Scroll down for English
Jag älskar bröd i alla dess former, och ibland är det skönt med bröd som inte behöver jäsa. Brödet får en fin sötma av russin och mullbär. Ett bröd räcker till många frukostmackor, det är gott att äta som det är men även att skära i tunna skivor och rosta det.
Ingredienser
4 dl havremjöl
3 dl vetemjöl
3 dl naturell yoghurt
0,6 dl chia frön
1,2 dl äppel juice (osockrad)
2 msk neutralolja
1 1/2 tsk bikarbonat
0,6 dl russin
0,6 dl torkade mullbär
1/2 tsk havssalt
0,8 dl melonkärnor
0,8 dl havrekärnor
Förvärm ugnen till 175° C. Smörj en avlång bakform, jag använde en med måtten 25X8 cm.
Blanda chiafrön och äppeljuice i en skål, rör om och låt det stå i en halvtimme. Blanda det sedan med yoghurt och olja.
I en annan skål, blanda havremjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat. Blanda sedan det med chia blandningen.
Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop.
Klicka ut smeten i formen, jämna till med en sked ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 75 minuter. Om du använder en termometer ska det vara 96° C inuti, då är brödet färdigt.
Ta ut brödet från ugnen och ta ut det från formen. Låt det svalna och vara i minst två timmar innan det skärs upp.
I love bread in all its forms, and sometimes it's nice to bake bread that does not need to ferment. The bread gets a nice sweetness from raisin and mulberry. It's good to eat as it is, but also to cut into thin slices and toast it.
Ingredients

4 dl (1 2/3 cup) oat flour
3 dl (1 1/4 cup) all-purpose flour
3dl (1 1/4 cup) plain yogurt
0,6 dl (1/4 cup) chia seeds
1,2 dl (1/2 cup) apple juice (unsweetened)
2 tbsp neutral oil
1 1/2 tsp baking soda
0,6 dl (1/4 cup) raisins
0,6 dl (1/4 cup) dried mulberry
1/2 tsp sea salt
0,8 dl (1/3 cup) melon seeds
0,8 dl (1/3 cup) oat kernels
Preheat oven to  175° C (347° F). Grease an loaf pan, I used one with dimensions 25X8 cm (10X3,2 inches).
 Mix chia seeds and apple juice in a bowl, stir and let it stand for half an hour. Mix it then with yogurt and oil.
In another bowl, mix the oat flour, all-purpose flour, salt and baking soda. Combine it with the chia mixture. Add the remaining ingredients and knead.
Pour the batter into the pan, smooth the top of the batter with a spoon.
Bake in the lower part of the oven for about 75 minutes. If you use a thermometer it should be 96° C (205° F), inside, then the bread is ready.
Remove the bread from the oven and remove it from the mold. Let it cool down and be at least two hours before it is cut.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar