Top Social

Nutella Cookies

|


Scroll down for English
Små ljuvliga chokladkakor med nutella. Lagom små så det går bra att äta flera stycken. Det går bra att även rulla kakorna i små bollar och platta till dem när de läggs på plåten. Håll bara koll på gräddningstiden om du gör det.
28-30 kakor
Ingredienser
90 gram smör
0,8 dl strösocker
0,6 dl nutella
2 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Dekoration
Vita, ljusa och mörka chokladknappar
Skär smöret i små kuber och mosa det med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop degen.
Rulla degen i avlång rulle, som mäter cirka 4 cm i diameter. Låt degen vila i kylskåpet i cirka en timme.
Under tiden värm ugnen till 175 C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
Skär rullen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Runda till dem lite innan de läggs på plåten.
Du kan innan de sätts in i ugnen strö över lite chokladknappar av varje sort på varje kaka, eller så väntar du till efteråt.
Grädda kakorna i ugnen i cirka 12 minuter.
Om du inte satt chokladknappar på kakorna så gör det direkt efter du tagit ut dem ur ugnen. Låt de smälta lite och dra sedan med en något vasst så att ett mönster bildas. Låt kakorna sedan svalna på ett galler.
Small lovely chocolate cookies with nutella. Sufficiently small so it's fine to eat several pieces.You can als roll the dough into small balls and flatten them when  you put them on the parchement papaer. Just keep an eye on the cooking time if you do it.
28-30 cookies
Ingredients
90 grams (3,2 ounces)of butter
0,8 dl (1/3 cup) granulated sugar
0,6 dl (1/4 cup) nutella
2 tbsp cocoa powder
2,5 dl (1 cup 2 tsp) all-purpose flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp vanilla powder
Decoration
White, light and dark chocolate buttons
Cut the butter into small cubes and mash it with a fork. Add the remaining ingredients and knead into a dough.
Roll the dough into oblong roll, measuring approximately 4 cm (1,6 inces)in diameter. Let the dough rest in the refrigerator for about an hour.
Meanwhile, heat the oven to 175 C(347 F). Dress two baking sheets with parchment paper.
Cut the dough into 0.5 cm (0,2 inches) thick slices. Round to them a little before you put them on the plate.
You can before you put them into the oven sprinkle them with some chocolate buttons, or wait for later.
Bake the cookies in the oven for about 12 minutes.
If you didn´t put chocolate buttons on the cookis before baking them, do so immediately after removing them from the oven. Let the chocolate melt and then pull with something sharp so that a pattern is formed. Allow the cookies to cool on a rack.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar