Top Social

Nutella & Oreo Cookie Bar

|


Scroll down for English
Idag firar vi Nutellans dag, tänk allt har sin egen dag nuförtiden. Så här får ni en Nutella & Oreo Cookie Bar, kladdig och härlig.
Ingredienser
Kakdeg
100 gram smör, rumstempererat
1,2 dl hasselnötsmjöl 
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
2 msk grädde
Förvärm ugnen till 165° C. Klä en form med bakplåtspapper, 20X20 cm. Blanda sockret och smöret i en skål, rör om ordentligt. tillsätt resten av ingredienserna. Nyp ihop degen och dela den sedan i två delar, den ena delen ska vara lite större.
Smeten
130 g mjölkchoklad
200 gram nutella
3 msk grädde
200 gram cream cheese
1/2 tsk Bourbon vaniljextrakt
10 oreo kex 
Hacka chokladen i små bitar, värm den försiktigt tillsammans med grädde och nutella. Rör ner cream cheese och vaniljextrakt.
Tryck ut den större degen jämt i bakformen. Smula sedan oreo kex, bred ut smulet i ett jämt lager över kakdegen. Klicka sedan ut smeten, bred ut det försiktigt. Smula sist ut resterande deg i ett jämt lager.
Grädda mitt i ugnen i cirka 35-40 minuter, smulet ska inte blir bränt så håll uppsikt på formen.
När kakan är färdiggräddad ta ut den och låt den svalna en stund i formen. När den svalnat en stund lyft ut kakan ur formen och ställ den på en skärbräda och låt den stelna i kylskåpet i minst tre timmar. Skär den sedan i lagom stora bitar och förvara i en burk med lock i kylskåpet.Today we celebrate World Nutella day, everything has its own day now. So here you get a Nutella & Oreo Cookie Bar, sticky and delicious.
Ingredients
Cookie dough
100 gram (3,5 ounces) butter, room temperature
1,2 dl (1/2 cup) hazelnut flour
3 dl (1/4 cup) all-purpose flour
1 tsp baking soda
2 tbsp heavy cream
Preheat oven to 160 °C (320° F). Line a baking tin with parchament paper, 20x20 cm (8X8 inches). Mix the sugar and butter in a bowl, stir well. Add remaining ingredients. Pinch the dough and then divide it into two parts, one part a little bit bigger.
Batter
130 gram (4,6 ounces) milk chocolate
200 gram (7 ounces) nutella
3 tbsp heavy cream
200 gram (7 ounces)cream cheese
1/2 tsp Bourbon vanilla extract
10 Oreo biscuits

Chop the chocolate into small pieces, heat it gently with cream and nutella. Stir in cream cheese and vanilla extract.

Press out the larger dough evenly in the baking tin. Crumble Oreo biscuits, spread it in an even layer over the cookie dough. Spread out the batter, gently. Crumble out the remaining dough in an even layer.
Bake in the middle of the oven for about 35-40 minutes, crumb should not be burned so keep an eye on the baking tin.
When the cake is baked take it out and let it cool for a while in the mold. When it has cooled for a while lift the cake from the tin and place on a cutting board and let it harden in the refrigerator for at least three hours. Then cut into bite-sized pieces and store in a jar with lid in the refrigerator
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar