Top Social

Gingerbread Cookies

|

 Scroll down for English
Julen närmar sig och det är dags att börja baka till jul. Jag brukar börja med det som klarar av att vara i frysen. Pepparkakor är det som jag tycker om mest med julgodsaker. Har du några favoriter? 
175 gram smör 
4,2 dl vetemjöl 
1,2 dl farin socker 
2 dl strösocker 
1 tsk bikarbonat 
1 nypa salt 
1 ägg
1 äggula 
3 msk pepparkakskrydda
Sätt bakplåtspapper på tre plåtar. Förvärm ugnen till 175° C.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och pepparkakskrydda i en skål.
Rör socker och smör mjukt och smidigt. Blanda i ägget och äggulan, rör om ordentligt.
Blanda ner mjölblandningen i smörblandningen, rör om så att det blandas.
Rulla till bollar, platta till den, innan den läggs på bakplåtspappret. Sätt dem inte för tätt, de kommer att sprida sig.
Grädda dem mitt i ugnen i 14-16 minuter.
Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.
Christmas is approaching and it is time to start baking for Christmas. I usually start with sweets that manage to be in the freezer. Gingerbread is what I enjoy most about Christmas yummies. Do you have any favorites?
175 gram butter 
1 2/3 cup all-purpose flour 
1/2 cup brown sugar 
2/3 cup & 4 tsp granulated sugar 
1 tsp baking soda
1 pinch of salt 
1 egg
1 eggyolk 
3 tbsp gingerbread spice
Put parchment paper on three plates. Preheat oven to 347° F.
Mix flour, baking soda, salt and gingerbread spice in a bowl.
Stir sugar and butter, soft and supple. Mix in the egg and eggyolk, stir well.
Stir in the flour mixture into the butter, stir to mix.
Roll the dough into balls and flatten it, before it is placed on the parchament paper. Don't put them close because they will spread in the oven.
Bake them for about 14-16 minutes in the oven.
Remove the cookies and let them cool on a rack.
Let the chocolate harden and store them in a jar with a lid.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar