Top Social

Chocolate pie

|
Scroll down for English
 Om du älskar choklad, då är det här pajen för dig. Här får du choklad i allt, skalet, fyllningen och toppingen, låter inte det helt underbart? Pajen är lätt att svänga ihop och behöver inte gräddas i ugnen, det som tar tid är väntan i kylskåpet.
Pajskalet
2,4 dl vetemjöl 
1,2 dl mandelmjöl 
125 gram mjölkchoklad 
2 msk smör 
1 nypa salt
Smörj en springform med diametern 22-24 cm. Klipp en cirkel i ett bakplåtspapper med samma storlek som springformen, lägg det i botten av formen.
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller över ett vattenbad.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt chokladen och nyp ihop degen.
Tryck ut degen i springformen. Ställ in den i kylskåpet och låt den stå där i cirka en halvtimme.
Fyllning
1 burk sötad choklad kondenserad mjölk
100 gram mjölk choklad 
1 ägg, rumstempererat
1/2 tsk havssalt
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält chokladen tillsammans med mjölken i en kastrull. Rör om hela tiden så att allt blandas väl. När det har smält dra undan kastrullen från plattan och låt det stå en stund så att det svalnar lite. Tillsätt sedan ägget, vispa så att allt blandas väl. Blanda sist i saltet.
Häll blandningen i pajskalet och bre ut det så att det blir jämnt fördelat.
Ställ in pajen i kylskåpet och låt den stå där i minst tre timmar.
Topping
100 gram mjölkchoklad
200 gram cream cheese
Hacka chokladen och smält den i mikron eller över ett vattenbad.
Sätt cream cheesen i en skål och rör om så att det blir klumpfritt. Rör ned chokladen och rör om med en slev så att allt blandas väl.
För över blandningen i en spritspåse med valfri tyll. Ställ in det i kylskåpet i cirka en halvtimme. Sprita sedan i valfritt mönster över pajen.
Låt pajen vila i kylskåpet i minst en halvtimme innan den skärs upp.
 If you love chocolate, then this is the pie for you. Here you get chocolate in everything, the crust,  filling and topping, it's like Chocolate heaven. The pie is easy to make and it´s a no-bake pie, but the pie has to be quite some time in the refrigerator.
Pie Crust
cup all-purpose flour
1/2 cup almond flour
125 grams of milk chocolate
2 tbsp butter
1 pinch of salt
Grease a spring form with a diameter of 9 inches. Cut a circle of parchament paper with the same size as the spring form, put it in the bottom of the form.
Chop the chocolate into pieces. Melt the chocolate with the butter in the microwave or over a water bath.
Mix the dry ingredients in bowl. Add the chocolate and pinch it to a smooth dough.
Press out the dough in the spring form. Set it in the refrigerator and let it stand there for about half an hour.
 Filling
1 can of Chocolate condensed milk, sweetened
125 grams of milk chocolate
1 egg, room temperature
1/2 tsp sea salt
Chop the chocolate into pieces. Melt the chocolate with the milk in a saucepan. Stir constantly so that everything is well mixed. When it has melted, pull the pan from the heat and let it stand for a while so that it cools down a little. Then add the egg, whisk so that everything is well mixed. Mix in the salt.
Pour the mixture into the pie shell and spread it out so that it is evenly distributed.
Set the pie in the refrigerator and let it stand for at least three hours.
Topping
100 grams of milk chocolate
200 grams cream cheese
Chop the chocolate and melt it in the microwave or over a water bath.
Put cream cheesen in a bowl and stir so that it will be lump-free. Stir in the chocolate and stir with a spoon so that everything is well mixed.
Transfer the mixture into a piping bag with optional tip. Set it in the fridge for about half an hour. Pipe the pie with a nice pattern.
Let the pie rest in the refrigerator for at least half an hour before being cut.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar