Top Social

Gingerbread Chocolate

|

Scroll down for english
Förberedelserna för julgodsaker är i full gång. Mitt kök luktar underbart. Här kommer choklad med pepparkakskrydda och rostade hasselnötter. Vad har ni för favoriter till jul? 
Ingredienser 
250 gram mjölkchoklad 
2,4 dl hasselnötter 
1 msk pepparkakskrydda
Klä en form, 20X20 cm, med bakplåtspapper.
Sätt bakplåtspapper på en plåt. Häll nötterna på bakplåtspappret och rosta dem på 175° C i några minuter, rör om och rosta ytterligare i några minuter.
Ta ut nötterna och låt dem svalna. För över nötterna på en handduk, vik ihop kanterna över nötterna och gnugga bort så mycket som möjligt av skalet
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 45°C för mjölkchoklad. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 25 – 27°C . Värm därefter upp den till 30°C. Jag har inhämtat uppgifter från  Arla om temperering av choklad.
När chokladen är färdig blanda i pepparkakskrydda, rör om så att det blir ordentligt blandat. Tillsätt nötterna och blanda.
 Häll choklad blandningen i formen, bred ut så att det blir jämnt. Låt allt stelna i några timmar.
Skär eller bryt i bitar.
Production of Christmas goodies are in full progress. My kitchen smells like heaven. Here you have Chocolate with Gingerbread spice and roasted hazelnuts. What are your favorites for Christmas?Ingredients
250 grams of milk Chocolate
1 cup hazelnuts
1 tbsp Gingerbread spice
Line a baking tin, 8x8 inches, with baking paper.
Put parchment paper on a baking sheet. Pour nuts on the parchment paper and roast them at 347° F for a few minutes, stir and toast for a few minutes more.
Take out the nuts and allow them to cool. Transfer the nuts to a towel, fold the edges over the nuts and rub off as much as possible of the hazelnut peel.

 Heat half the amount of the milk chocolate so that it gets a temperature 113° F . Stir in the rest of the chocolate. Stir until the temperature is 77-80,6 ° F. Heat then up to 86 ° F. Information how to temper Chocolate isfrom Arla.When the chocolate is ready mix in Gingerbread spice, stirring so that it becomes thoroughly mixed. Add the nuts and mix.
Pour the chocolate mixture in the baking tin, spread out so that it becomes evenly. Let everything solidify for a few hours.
Cut or break into pieces.


Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar