Top Social

Nutella Meringues with Chocolate Cream

|



scroll down for english
Stora sega Nutella maränger med choklad grädde till eftrerätt. Marängerna går bra att göra i förväg.
Maränger
6 stycken
3 äggvitor
1,8 dl strösocker
70 gram nutella
1/2 tsk Bourbon vanilj extrakt
1/2 tsk majsstärkelse
Förvärm ugnen till 125° C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt äggvitorna i en ren och torr skål. Vispa äggvitorna så att de blir ett fast skum. Häll i socker, i tre omgångar, forsätt att vispa. Tillsätt vanilj extrakt. Vispa sedan fram till att smeten blir glansig och fast, det tar flera minuter.
Sedan försiktigt blanda i majsstärkelsen. Blanda i nutella, rör om två-tre gånger, blanda inte mer.
Skeda upp smeten på plåten med hjälp av två skedar.
Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 100°C. Grädda i en timme. Stäng sedan ugnen och låt marängerna stå kvar i cirka en halvtimme och torka.
Låt dem svalna helt.
Choklad grädde
1,8 dl grädde
0,6 dl Cream cheese
50 gram mjölkchoklad
Servering
4-6 msk hackad choklad
3 msk frystorkade jordgubbar eller färsk frukt eller bär
Hacka chokladen och smält den, låt den svalna sedan. Blanda den med cream cheese.
Vispa grädden och rör sedan ned chokladblandningen, blanda.
För över blandningen i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa ut på marängerna. Strö över choklad och det extra du valt till servering.

Big chewy nutella meringues with chocolate cream for dessert. You can make them the day before.
Meringues
6 pieces
3 egg whites
3/4 cup granulated sugar
2,5 ounces nutella
1/2 tsp Bourbon vanilla extract
1/2 tsp cornstarch
Preheat oven to 257° F. Line a baking sheet with parchment paper.
Put the egg whites in a clean, dry bowl. Beat the egg whites so that they become a solid foam. Pour the sugar, in three installments, continue to whisk. Add the vanilla extract. Beat then until the batter becomes glossy and firm, it takes several minutes.
Then gently mix in cornstarch. Mix in Nutella, stirring two or three times, do not mix more.
Spoon the batter using two spoons on the plate.
Put the baking sheet in the oven and reduce heat to 212° F. Bake for one hour. Then turn off the oven and let meringues stand in about half an hour and dry.
Let them cool completely.
Chocolate cream
3/4 cup heavy cream
1/4 cup Cream cheese
1,8 ounces of milk chocolate
Serving
4-6 tbsp chopped chocolate
3 tbsp of freeze-dried strawberries or fresh fruit or berries
Chop the chocolate and melt it, let it cool. Mix it with cream cheese. Whip the cream. Combine the cream with the chocolate mixture.
Transfer the mixture into a piping bag with optional tulle. Pipe onto the meringues. Sprinkle with the chocolate and the extra you have chosen to serve.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar