Top Social

Banana Chocolate Cake

|



scroll down for English
Har du hemma riktigt ledsna och övermogna bananer kan du baka en riktigt saftig och god banan & choklad kaka.
Ingredienser
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg, rumstempererade
1,8 dl ljust muscovado socker
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
3 små bananer (utan skal 250 gram)
0,6 dl mjölk
3 msk kallt kaffe
4 msk kakao
1 tsk bourbon vanilj extrakt
Förvärm ugnen till 175 C. Smörj och bröa en avlång brödform, som rymmer 1 1/2 l.
Sätt smör, strösocker och muscovadosocker i en skål. Vispa det så att det blir lent. Rör sedan ned äggen, vispa samman det.
Mosa bananera i en skål med en handmixer. Blanda i kaffe, mjölk och vanilj extrakt. Rör ner det i smörblandningen.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och sikta ned kakaon i en skål. Rör ned det i den övriga smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
Ta ut kakan och låt den stå ett tag innan du vänder den på ett fat. Låt den svalna helt.
Glasyr
3 dl florsocker
1 tsk bourbon vanilj extrakt
1 msk kallt kaffe
2 tsk kallt vatten
Blanda samman alla ingredienser till en slät och klumpfri glasyr. Bred ut den på kakan.
Hyvla genast över mörk och vit choklad över kakan i valfri mängd.
Låt glasyren stelna innan kakan skärs upp.
If you have really sad and ripe bananas, you can bake a banana & chocolate cake that is really juicy and delicious.
Ingredients
3,5 ounces butter, room temperature
2 eggs, at room temperature
3/4 cup light muscovado sugar
1/3 cup & 4 tsp granulated sugar
2 cups & 4 tsp all-purpose flour
1/2 tsp baking soda
1 1/2 tsp baking powder
3 small banana (without peel 8,8 ounces)
1/4 cup milk
3 tbsp cold coffee
4 tbsp cocoa powder
1 tsp bourbon vanilla extract
Preheat oven to 347 F. Grease and sprinkle with crumbs on 10X4 inche loaf pan.
Combine butter, sugar and muscovado sugar in a bowl. Beat it so that it becomes smooth. Whisk in the eggs.
With a hand mixer mash the bananas in a bowl. Mix in coffee, milk and vanilla extract. Stir into the butter mixture.
In a biwl, combine flour, baking soda, baking powder and sift down the cocoa. Combine it with the rest of the batter.
Pour the batter into the pan and bake in the lower part of the oven for about an hour.
Remove the cake and let it stand for a while before turning it on a dish. Let cool completely.
Glaze
1 1/4 cup powdered sugar
1 tsp bourbon vanilla extract
1 tbsp cold coffee
2 tsp cold water
Mix together all ingredients until it is smooth and lump-free. Spread it on the cake.
At once slice dark and white chocolate over the cake.
Let the glaze set before the cake is cut.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar