Top Social

White Chocolate Blondie

|
scroll down for english
Jag ville göra en kladdig och ljus kaka med kladdigt överdrag. Jag använde min förra Blondie som utgångspunkt. Den första omgången som jag gjorde gräddade jag lite för länge, den blev inte så kladdig som jag ville. Den var god men för fast i konsistensen för det jag hade i åtanke. Bilderna är från första baket. Vid nästa tillfälle så minskade jag tiden i ugnen från 30 minuter till 25 minuter, och då blev den bättre. Vill du ha kakan mer fast i konsistensen grädda den då i 30 minuter och vill du ha den mer kladdig grädda den då i 22-25 minuter.
Ingredienser 
100 g vit choklad
100 g smör
3 ägg, rumstempererade
1,2 dl mandelmjöl
1,2 dl vetemjöl
2,4 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
1 krm salt
Förvärm ugnen till 150° C. Smörj en form med storlek 20X20 cm, sätt bakplåtspapper i formen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål, se till att det inte är några klumpar.
Smält smör och choklad tillsammans, låt det svalna lite. Blanda i socker och blanda ordentligt. Rör i äggen, ett i taget. Rör ned citronen.
Rör ned mjölblandningen, lite i taget. Rör om med en slev så att det blir en jämn smet.
Grädda kakan i 22-25 minuter. Ta ut och låt den svalna, sätt i kakan i kylskåpet och låt den vara där i minst två timmar.
Topping
100 gram vit choklad
0,8 dl grädde
0,6 dl florsocker
Hacka chokladen och smält den tillsammans med grädden i en kastrull. Rör ned florsockret.
Häll smeten i en kanna och ställ den i kylen i cirka en halvtimme. Häll sedan blandningen över kakan och bred ut så att det blir jämnt. Ställ in kakan i kylskåpet och låt den vara där i minst två timmar innan den skärs upp.
Jag dekorerade med frystorkade jordgubbar, cirka tre matskedar.
I wanted to make a sticky and light cake with a sticky cover. I used my last Blondie as a starting point. The first batch I baked a little too long, it was not as sticky as I wanted it to be. It was good but not the consistence I had in mind. The pictures are from the first bake. The second time I baked the cake I decreased the time in the oven from 30 minutes to 25 minutes, and then it became better. Do you want to have your cake more firm in texture bake it for 30 minutes and if you want it more sticky bake it for 22-25 minutes.
Ingredients
100 g white chocolate
100 g butter
3 eggs, room temperature
1/2 cup Almond flour
1/2 cup all-purpose flour
1 cup granulated sugar
1/2 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugare
1 tbsp squeezed lemon
Preheat oven to 302° F. Grease baking tin 8X8  inches. Cut a sheet of baking parchment and put in the bottom.
Mix the dry ingredients in a bowl, make sure there are no lumps.
Melt the butter and chocolate together, let it cool a bit. Mix in the sugar and mix well. Stir in the eggs, one at a time. Stir in the squeezed lemon.
Stir in flour mixture, little by little. Stir with a ladle so that it becomes smooth.
Bake for 22-25 minutes. Remove and let cool. Put the cake in the fridge and ley it be for ar least two hours.
Topping
100 gram white chocolate

1/3 cup heavy cream
1/4 cup powdered sugar
Chop the chocolate and melt it with the cream in a saucepan. Stir in the powdered sugar.
Pour batter into a jug and set it in the fridge for about half an hour. Pour it over the cake and spread it out so that it becomes even. Set the cake in the refrigerator and leave it there for at least two hours before being cut.
I decorated with freeze-dried strawberries, about three tablespoons.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar