Top Social

Chocolate cream

|

scroll down for English
Om ni har missat det så älskar jag choklad, det passar till allt. Det finns både nyttig och onyttig choklad, vilket gör det lätt att välja olika choklader för olika tillfällen. Ja, jag har ju även använt choklad till granola som ni kanske sett.
6-8 portioner
Choklad bark
100 choklad (valfri fin choklad)
2 msk vita chokladknappar
Sätt ett bakplåtspapper på en tallrik. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält cirka 3/4 delar av chokladen i mikron eller ett vattenbad. Se till att all choklad blir smält. Tillsätt resten av chokladen och rör om fram till att allt är smält.
Häll chokladen på bakplåtspapper och bred ut chokladen så att det är cirka 0,5 cm tjockt. Strö ut chokladknapparna.
Låt det stelna i rumstemperatur i cirka tre timmar.
Choklad kräm
3,2 dl grädde
200 g nougat
100 g choklad (55%)
zest från 1/4 av en apelsin
1/2 tsk flingsalt
Hacka chokladen och nougaten i mindre bitar, var för sig.
Häll grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, värm det på medeltemperatur och rör om fram till att chokladen har smält. Tillsätt nougaten och rör om fram till att allt är smält och blandat. Rör sist i salt och zesten.
För över blandningen i en spritspåse och låt det vila i kylskåpet i cirka 15 minuter.
Spritsa sedan blandningen i portionsformar eller glas. Ställ i kylskåpet och låt det vara i minst två timmar.
Till servering, skär eller hacka barken i oregelbundna bitar och stick ner i portionsformarna.
If you missed it, I love chocolate, it goes with everything. There are both healthy and unhealthy chocolate, which makes it easy to choose different chocolates for different occasions. Yes, I've also used chocolate when i made Granola, as you may have seen.
6-8 servings
Chocolate Bark
100 chocolate (optional fine chocolates)
2 tbsp white chocolate buttons
Put a parchament paper on a plate. Chop the chocolate into pieces. Melt about 3/4 parts of the chocolate in the microwave or a water bath. Make sure that all chocolate is melted. Add the rest of the chocolate and stir until everything is melted.
Pour the chocolate on the parchment paper and spread the chocolate laden so that it is approximately 0.2 inches thick. Sprinkle on the chocolate buttons.
Let it set at room temperature for about three hours.
Chocolate Cream
1 1/3 cup heavy cream
200 g nougat
100 g of chocolate (55%)
zest of 1/4 an orange
1/2 tsp sea salt
Chop the chocolate and nougat into small pieces, separately. Pour the cream in a saucepan and add the chocolate, heat it in the mean temperature and stir until the chocolate has melted. Add the nougat and stir until everything is melted and mixed. Mix in the salt and zest.
Transfer the mixture into a piping bag and let it rest in the refrigerator for about 15 minutes.
Pipe the mixture into ramekins or glasses. Place in the refrigerator and leave it for at least two hours. 
Cut or chop the bark into irregular pieces and stick in portion molds. 





Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar