Top Social

Blondie with Chocolate Cream

|

 scroll down for English
En efterrätt som är en fröjd för ögat och som inte är så svår att göra. De olika komponenterna är även goda att äta var för sig. Kakan är även god att äta bara som den är eller varför inte servera den med lite färska bär och grädde. Choklad krämen går bra att äta med till exempel krossade Oreos och en klick löst vispad grädde. Krämen går även att använda som fyllning i en tårta.
8-10 portioner
Blondie
1,2 dl mandelmjöl
2,4 dl mjöl
1 krm salt
150 gram smör
1/2 tsk bakpulver
3 ägg, rumstempererade
2,4 dl socker
2 tsk pressad citron
100 gram vit choklad
Förvärm ugnen till 150° C. Smörj en rund springform med 25-27 cm i diameter. Klipp ut ett bakplåtspapper och sätt i botten.
Blanda de torra ingredienserna i en skål, se till att det inte är några klumpar.
Smält smör och choklad tillsammans, låt det svalna lite. Blanda i socker och blanda ordentligt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda i den pressade citronen.
 Rör ned mjölblandingen, lite i taget. Rör om med en slev så att det blir en jämn smet.
Grädda kakan i 35-40 minuter. Ta ut och låt den svalna. Låt kakan vara i minst två timmar innan den skärs upp.
Choklad kräm
3 dl grädde
200 gram nougat
100 gram choklad
Till servering
1/2-1 burk Dulce de Leche
2-4 msk choklad knappar eller chunks
Hacka choklad och nougat. Värm grädde, choklad och nougat tillsammans i en kastrull på medelvärme. Låt det svalna lite och för över det i en spritspåse, ställ in det i kylskåpet och låt det vara där i cirka en timme.
Montering
Stansa ut runda formar med hjälp av en kakform, ett glas eller något annat runt. Spritsa ut krämen, ringla över dulce de lechen och strö över chokladen.

A dessert that is a feast for the eye and that isn´t so difficult to make. The various components are good to eat on their own. The cake is also good to eat just as it is or why not serve it with some fresh berries and whipped cream. The chocolate cream is fine to eat with, for example, crushed Oreos and loosely whipped cream. The cream can also be used as a filling in a cake.
8-10 servings
Blondie
1/2 cup almond flour
1 cup all-purpose flour
1 pinch of salt
2/3 cup of butter
1/2 tsp baking powder
3 eggs, room temperature
1 cup granulated sugar
2 tsp squeezed lemon
100 grams of white chocolate
Preheat oven to 302° F. Grease a round springform with 10-11 inches in diameter. Cut a sheet of baking parchment and put in the bottom.
Mix the dry ingredients in a bowl, make sure there are no lumps.
Melt the butter and chocolate together, let it cool a bit. Mix in the sugar and mix well. Stir in the eggs, one at a time. Stir in the squeezed lemon.
Stir in flour mixture no, little by little. Stir with a ladle so that it becomes smooth.
Bake for 35-40 minutes. Remove and let cool. Allow the cake to be at least two hours before being cut.
Chocolate Cream
1 1/4 cup heavy cream
200 gram nougat
100 gram chocolate
For serving
 1/2-1 can Dulce de Leche
2-4 tbsp chocolate buttons or chunks
Chop the chocolate and nougat. Heat cream, chocolate and nougat together in a saucepan over medium heat. Let it cool slightly and transfer to a piping bag, set it in the refrigerator and let it sit for about an hour.
Assembly
Punch round shapes using a baking tin, a glass or any other round. Pipe the cream, drizzle with Dulce de Lechen and sprinkle with chocolate.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar