Top Social

Honeymelon sherbet

|
scroll down for English
Vi är en glass familj och det går åt mycket glass sommar som vinter hos oss. Här får ni en till sherbet variant, denna gång med honungsmelon. Melonen i sig är väldigt söt och behöver då inte sötas så mycket. Det går utmärkt att byta ut honungen mot strösocker, men smaken blir då lite annorlunda.
ingredienser
500 gram honungsmelon
2 kiwi gold
1/2 citron
0,6 dl honung
1,2 dl grädde
När du köper honungsmelonen ta en som väger cirka 1 kg, det blir cirka 500 gram fruktkött när man tagit bort skal och kärnor. Skär bort skalet och ta bort kärnorna från fruktköttet. Skär melon i mindre bitar. Mixa sedan alla ingredienserna till en slät puré i en skål. Ställ in purén i kylskåpet och låt den stå där fram till den är kall. Häll sedan blandingen i en glassmaskin. Kör sherbeten i glassmaskinen i cirka 10 minuter eller fram till att den är helt färdig. Häll sedan upp i en form eller i glassformar som tål att vara i frysen. Banka botten på formen i bordet så eventuella luftbubblor försvinner och ställ sedan in sherbeten i frysen, låt det stelna. Ta fram och låt tina lite innan sherbeten serveras, bäst om den får tina en stund i kylskåpet.
We are a ice cream family and we eat a lot of ice cream the whole year. Here you get an sherbet variant, this time with honeymelon. The melon itself is very sweet and need not be sweetened so much. It is possible to replace the honey to granulated sugar, but the flavor becomes a little different.
Ingredients
500 grams honey melon
2 gold Kiwi
1/2 lemon
1/4 cup honey
1/2 cup heavy cream
When you buy the honey melon take one weighing about 1 kg, there will be approximately 500 grams of flesh when removed the peel and seeds. Cut the peel and remove the seeds from the pulp. Cut the melon into small pieces. Mix then all the ingredients to a smooth paste in a bowl. Set the puree in the refrigerator and leave it there until it is cold. Then run the sherbet in a glass machine for about 10 minutes or until it is complete.
Then pour into a form or in glass molds that can withstand the freezer. Beat bottom of the pan to the table so any air bubbles disappear, then set sherbeten in the freezer, let it solidify. Take out and let thaw a bit before sherbeten served, best if allowed to thaw for a while in the fridge.


Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar