Top Social

Chocolate & Licorice Cupcake

|
scroll down for English
Här kommer receptet på mina choklad och lakrits cupcake. Jag bakade de här godingarna till ett barnkalas. 
 12-14 cupcakes 
Ingredienser
125 gram smör, rumstempererat
2 ägg, rumstempererade
1,2 dl strösocker
0,8 dl ljust muscovadosocker 
3,6 dl vetemjöl 
1,2 dl standard mjölk
1 1/2 tsk bakpulver 
1 msk lakritspulver
Förvärm ugnen till 175° C. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, lakritspulver och bakpulver i en skål.
Vispa smör och socker i några minuter, så att det blir lite fluffigt. Vispa ner äggen i smeten.
Blanda i mjölken.
Vänd ner mjölblandningen och blanda med en slev.
Häll smeten i en spritspåse. Spritsa smeten i muffinsformarna.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 14-18 minuter, kolla av med en sticka så att muffinsen är färdiga.
Ta ut muffinsen och låt dem svalna helt.
Frosting
100 gram osaltat smör, rumstempererat
2 dl florsocker
 200 gram cream cheese
75 gram mjölk choklad
1/2 msk lakritspulver
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugnen, försiktigt. Rör om så att all choklad smälter. Låt det svalna
Vispa smör och florsocker fram till smöret är fluffigt och vitt.
 I annan skål vispa cream cheese fram till den är krämig och klumpfri. När det är färdigt blanda ner cream cheesen och lakritspulvret i smöret och blanda allt så att det blir lent. Rör ned chokladen.
För över frostingen i en spritspåse med valfri tyll. Ställ in frostingen i kylskåpet och låt den vara där i minst en halvtimme.
Dekorering
Spritsa frosting på cupcaken. Dekorera med sockerpasta eller strössel.
Here you have the recipe for my chocolate and licorice cupcake. I made this yummies for a birthday party.
12-14 cupcakes
Ingredients
125 grams (4,4 ounces), butter, room temperature
2 eggs, at room temperature
1,2 dl (1/2 cup)granulated sugar
0,6 dl (1/4 cup) light muscovado sugar 
3,6 dl (1 1/2 cups), all-purpose flour
1,2 dl (1/2 cup) full fat milk
1 1/2 tsp baking powder
1 tbps licorice powder 
Preheat oven to 175 ° C (347 ° F). Put muffin cases in a muffin pan.
Combine the flour, licorice powder and baking powder in a bowl.
Beat butter and sugar for a few minutes, so that it gets a little fluffy. Whisk in the eggs in the batter.
Mix in the milk.
Fold in the flour mixture and stir with a spoon. 
Pour batter into a piping bag. Pipe the batter into the muffin cases.
Bake the muffins in the middle of the oven for 14-18 minutes, check with a stick so that the are ready.
Remove the muffins from the muffin pan and let them cool completely.
Frosting
100 g (3,5 ounces),unsalted butter, room temperature
2 dl (3/4 cup & 4 tsp), powdered sugar
 200 grams (7 ounces),cream cheese
75 grams (2,6 ounces), of milk chocolate
1/2 tbsp licorice powder 
Chop the chocolate into pieces. Melt it gently, in the microwave. Stir so that all the chocolate melts.
Let it cool.
Whisk butter and powdered sugar until the butter is fluffy and white.
 In another bowl whisk cream cheese until it is creamy and lump-free. When complete, mix the cream cheese and licorice powder and the butter, stir so that it becomes smooth. Add chocolate stir.
Fill a pipping bag with frosting, choose an optional pipping tip . Put the frosting in the refrigerator and leave it there for at least half an hour.
Decoration
Pipe frosting on the cupcakes. Decorate with sugar paste or sprinkles.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar