Top Social

Walnut Bread

|


scroll down for English 
Skållning
3,6 dl vatten
0,6 dl chia frön
2,4 dl grahamsmjöl
Koka upp vattnet, dra av det från plattan. Blanda ner mjölet och chiafrön, sätt på lock. Låt blandningen stå i cirka två timmar.
Limpa
2 tsk torr jäst
7,2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk smält smör
1 msk honung
4 dl vatten
3 dl havremjöl
2 dl gramhamsmjöl
2,4 dl valnötter
Värm vattnet till 40 C.
Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt alla ingredienser och blanda i maskin  några minuter. Om du knådar för hand så får du göra det i cirka 10 minuter. Blanda i valnötterna.
Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Forma degen till en limpa och pudra över mjöl, sätt den på bakplåtspappret. Låt limpan jäsa under bakduk i en timme.
Värm ugnen 200 C.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. När brödet har en innertemperatur på 96 C är det färdigt.
Ta ut brödet och låt det svalna på galler under bakduk.
Perfect bread for breakfast or soup. This bread is large, you can bake two smaller ones, bake them for about 30 minutes.
Scalding
1 1/2 cup water
1/4 cup chia seed
1 cup whole wheat flour
Boil the water, pulling it off the plate. Mix the flour and chia seeds, put on the lid. Let the mixture stand for about two hours.
Loaf
2 tsp dry yeast
3 cups flour
1 tsp salt
2 tbsp melted butter
1 tbsp honey
1 3/4 cups water
1 1/4 cups oat flour
3/4 cup whole wheat flour
1 cup walnuts
Heat the water to 104 F.Mix dry yeast into the flour. Add all ingredients and mix in a baking machine a few minutes. Stir in the walnuts.
Let the dough rise under a cloth for an hour.
Line a baking sheet with parchment paper. Shape the dough into a loaf and dust with flour, put it on the baking paper. Let the loaf to rise under a cloth in one hour.
Preheat oven 392 F.
Bake in the oven for about 45 minutes. When the bread has an temperature of 205 F, it is done.
Take out the bread and let it cool on a rack under a cloth.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar