Top Social

Cookie Crumbs with Chocolate topping

|
Scroll down for english
En efterrätt som går bra att förbereda i förväg. Jag har gjort egna kaksmulor och jag använde kaksmul receptet från en tidigare dessert som utgångspunkt. Det går bra att använda köpta Chocolate Chip Cookies som smulas ned om du inte vill göra egna kaksmulor.
8 portioner
Kaksmulor
100 gram smör (rumstempererat)
0.6 dl strösocker
0,6 dl farinsocker
2,4 dl vetemjöl
1,2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk chokladknappar
2 msk avsvalnat kaffe
Blanda alla ingredienserna i en skål förutom chokladknapparna. Nyp ihop till en deg. Smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175° C i 5-7 minuter. Håll koll så att smulorna inte bränns. Ta ut plåten och låt det svalna helt, efter det tillsätt chokladknapparna.  
Choklad topping
2,4 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1,6 dl Cream cheese
3 msk avsvalnat kaffe 
Häll grädden i en kastrull. Hacka chokladen i små bitar och tillsätt det i kastrullen. Sätt spisen på medelvärme, rör om hela tiden fram till att all choklad har smält. Rör ned kaffet och cream cheesen, vispa så att det blir lent. För över blandningen i en spritspåse med en valfri tyll. Ställ in frostingen i kylsåpet.
Montering

Sätt kaksmulor i botten av serveringsskålarna och spritsa på toppingen.  
A dessert which can be prepare in advance. I have done my own cookie crumbs and I used Cookie crumbs recipe from a previous dessert as a base. It's fine to use purchased Chocolate Chip Cookies to make crumbs with if you do not want to make your own crumbs
8 servings
Cookie crumbs
100 g butter (at room temperature)
1/4 cup granulated sugar
1/4 cup Brown sugar
1 cup all-purpose flour
1/2 cup rolled oat
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
4 tbsp chocolate buttons
2 tbsp cooled coffee
Mix all ingredients in a bowl except the chocolate buttons. Pinch a dough. Crumb dough out on a plate with baking paper. Bake in the oven at 347 °  F for 5-7 minutes. Keep track so that the crumbs do not burn. Remove the plate and allow to cool completely, after that add chocolate buttons.
Chocolate topping
1 cup heavy cream
200 gram dark chocolate
2/3 cup Cream cheese
3 tbsp cooled coffe
Pour the cream in a saucepan. Chop the chocolate into small pieces and add to the pan. Put the stove on medium heat, stirring constantly until all the chocolate has melted. Add coffe and Cream cheese and whisk to make it smooth. Transfer the mixture into a piping bag with an optional tip. Set the frosting in the refrigerator.
Assembly
Put crumbs in the bottom of the serving bowls and pipe the topping.




Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar